EĞİTİMLER Genel Eğitimler / Temel Eğitimler
Güneş Üçgeni - Bölüm 1...

 

 

Geri
 


 

Photoshopta Diyagramları Yönetme
by Salih EFE - 08.10.2018 20:30


Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

 

 

Güneş Üçgeni projemiz için cam cephenin nasıl ifade edileceğine dair bir dizi farklı fikirler test ediyoruz. Bu çalışmalardan, üretilen iterasyonların bazılarını gösteren bir yayılım geliştirdik. Bu illüstrasyonu bir araya getirirken, genellikle diyagram dosyalarımızı nasıl düzenlediğimizi ayırmanın yararlı olabileceğini düşündük. Sayfa içerisinde işlem yapıp kompozisyonu anlamaya çalışırken boyutu, keskinliği ve düzenleme yeteneğini kontrol etmek için çok sayıda akıllı nesne kullanıyoruz. Aşağıda bulunan iş akışından anlayacağınız gibi pafta için güzel bir tasarım olacaktır. Eğitimin en altında iş akışını gösteren videomuz mevcuttur.

 

 

1. Kurulum dosyası, kişisel seçenekler

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

1.A - İşlemimize başlarken, farklı cephe seçeneklerini barındıran bir Photoshop dosyası kuruyoruz. Katmanlarda sıralanan çizimler farklı cephe seçeneklerini üst üste koyabileceğim temel görüntüleri içeriyor. Bu resimde, bazı kalınlaştırılmış zemin çizgileri ve profil çizgileriyle dışa aktarılmış bir 3D görüntü kullandık. Çizimi ise tamamen photoshopda hazırladık. Aşağıdaki eğitim videomuzdada çizimi nasıl yaptığımızı görebilirsiniz.

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

1.B - Bazı farklı cephe seçeneklerini denemeye başlayabilirsiniz. Her hareket ve çizgi bir grup içinde kaydedildi, böylece farklı seçenekleri kolayca açıp kapatabiliyor ve farklı kombinasyonlarla oynayabiliyoruz. Buda tasarımı daha netleştirmemize yardımcı oluyor.

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

1.C - Görsellerimiz açıldığında görüntüyü gece sahnesine dönüştürecek başka bir grup daha oluşturduk. Bu, cephe sistemlerinin okunuşlarının nasıl değiştiğini incelemek için her bir gündüz ve gece ayarında her seçeneği görmemize olanak tanır.

Photoshopda Diyagramları Yönetme

1.D - Yanyana dizilim yaparak tasarımlar arasında seçim yapmamızı gösteren tablo oluşturmak için, Rulers izlerinden yardım alıyoruz. Bu işlem hizalama yapmamızı daha da kolaylaştırıyor.

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

1.E - Son olarak, denemeyi bitirdiğimizde, her bir seçenek ve kombinasyon hem gündüz hem de gece versiyonlarında bir jpeg olarak dışa aktarıyoruz..

 

 

 

2. Düzen

 

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

 

2.A - Bu bölümde Photoshop dosyası olarak kullanılacak ve baskı için gereken boyut ve çözünürlüğe göre ayarlanacak yeni bir Photoshop dosyası oluşturuyoruz. İlk cephe seçeneği jpeg'i yeni Photoshop dosyasına sürükleyerek başladık. Jpeg sürüklendiğinde, etrafında akıllı bir nesne olarak geldiğini bildiren bir sınırlayıcı çizgi görürsünüz (Free transform çizgisi). İstediğimiz boyuta ölçekledik ve daha sonra hareketi sonlandırmak için üstteki onay işaretine dokunduk. Ruler çizgilerinden yardım alarak tasarımımızı yerine yerleştirdik.

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

 

2.B - Tüm seçenekleri aynı büyüklükte tutmak önemlidir. Dilerseniz görsellerinizi photoshop'a aktararak ve daha sonra hepsini birden seçerek ölçeklendirebilirsiniz veya her seçenekte sürüklemek ve diğer seçenekleri eşleştirmek için en iyisini ölçeklemek yerine farklı bir yöntem daha bulunuyor. isterseniz smart object ile de sonucu aynı şekle getirebilirsiniz.

 

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

 

2.C - İşlemlerinizi bitirdikten sonra " COLOR LOOKUP" ile renk efekti verebilirsiniz. Bu kolay ve görsel renkleri daha doyumlu hale getirecektir.

 

 

3. Dokular

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

 

Sürecin sonunda tüm formata biraz boyamak ve doku eklemek istiyoruz. Bu şema için birkaç yarım yamalak doku derledik ve üst üste yerleştirmeye başladık. Ayrıca lekelere boyanmış ve hat çizgileri işinin bir kısmını kabartmıştık. Eskiz gibi bir tasarım paftası yaratma ile ilgili önceki eğitimlerimizde anlattıklarımızdan yararlanabilirsiniz. Harici ekstra birşey kullanmadık.

 

 

Ve İşte Sonuç...

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme

 

Photoshopda Diyagramları Yönetme 

 

 

 

Eğitim Videomuz ...

 

 

 

 

 

Dosyalarınızı akıllı bir şekilde kurmak, daha net görüntülere ve yolun sonunda büyük tasarruflara neden olacaktır. Çalışmanızın Alt yapısını kaydedebilir ve daha sonraki projelerinizde değerlendirebilirsiniz. Buda size ekstra zaman kazandıracaktır.

 

 


 

 



 

 

0 Yapılan Yorum...

 

 


1
>>

 


 
  Yorum yapabilmek için lütfen GİRİŞ yapmanız.

Sadece kullanıcılarımız yorum yapabilmektedir. Sizde giriş yaparak yorum yapabilir diğer kullanıcılarımızla iletişimde bulunabilirsiniz....

 



 


Salih EFE / Arc. 3D Artist
İçinizdeki tasarımsal seslere kulak verin. İçinizden geçen renkleri kullanın... İçinizin rengini gözünüzle görün...
Interior & Exterior Visual Designer - TURKEY


Iç Mimar EFE / Instagram
Proje & Uygulamalarimizi ayrica Egitim Yazilarimizi instagram kisisel instagram adresimden takip edebilirsiniz...

  Instagram adresim için tiklayin...
Iç Mimar - Egitmen - CG Artist / TURKEY


Emre ALKAÇ / Tasarımcı
Yazarız uzaktan uzağa yine , sen de işe yaramadınya be doktor, yine baş başayız ilkyardım cümlelerimle...
Yüksek Grafiker & Tasarımı- TURKEY


Salih EFE / 3D Artist
Tasarım yapmak isterseniz , gözlerinizi kapatın... Eğer gözlerinizi kapattığınızda renkleri görebiliyorsanız, kollarınızı sıvayabilirsiniz...
Interior & Exterior Visual Designer - TURKEY


Emre ALKAÇ / Tasarımcı
Sen, sen olmaktan çıktığın an sen olan seni bulur…
Yüksek Grafiker & Tasarımı- TURKEY

 

EK LİNKLERİMİZ...


 

 


Biz Kimiz?

 

Bizler Kim miyiz? Eğitimci, Felsefi Düşünür, Gerçekçi Takım, Bizler Sanatçıyız Yaratıcı Chief'leriz...

Devam...




Hizmet Sözlesmesi

 

Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.

Devam...


 


Art CHIEF Mimari


Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...

Devam...


• İç Mimari Proje & Uygulamalar

• Mimari Proje & Uygulamalar



İletişim



Pixel Art CHIEF'e günün dilediğiniz zamanı mesaj veya e-Mail gönderebilir, mesai saatleri içerisinde arayabilirsiniz...

Karapınar Mah. 1172 Sk. No:8/A
Çankaya / ANKARA / TURKEY
+90 (537) 477 6 460
info@pixelartchief.com
pixelartchief.com






 

Designed By Elcesa © 2015 - All Right Reserved