Bu yazımızda çalışma içerisindeki objeleri soyutlamaya ve dokulandırmaya karar verdik. Daha önceki çalışmalarımızdan olan Home Office'nin iç mekanlarını incelerken böyle bir düşünce geldi aklımıza. İç mekanları minimal renk ve malzeme ile tercih etme eğilimindeyiz, bu yüzden çalışmalarımızı, bu düşünce tarzından çekmenin bir yolu olarak ürettik.
Ayrıca dış kaplamalar biraz daha ciddi ve ayrıntılıydı, biz de işleri değiştirmek ve bunlarla biraz eğlenmek istedik amaç farklılık olsun. Minimal görüntülerle ilgili bir şey, sadece küçük bir doku eklemektir. Çizimin okumasını gerçekten değiştirebilir. Bu durumda, duvarlardaki yalnızca bir sıva dokusu bile ipuçları ile ressamlık niteliğindedir.
Aşağıdaki yazımızda nasıl eklediğimizi görelim...
1. V-Ray Render
V-Ray ile bir temel oluşturduk, daha sonra Photoshop'ta ince ayarlar yapacağımızı bilerek aradığımız şeye yakın bazı renkler uyguladık.
Camera Raw Filter yardımı ile renklerde canlılığı ön plana çıkardık...
V-Ray'den çıkan Material ID, hızlı seçim yapabilmemiz için çok önemlidir. Her renk, Photoshop'ta çok özel bir rengi alacak olan bir bölgeyi temsil eder. Malzeme kimlikleri çalışmalarımızda genelde tercih ederiz.
2. Renk Ekleme
Material ID yardımı ile seçim yaparak duvarlarda bulunan Pembe renkleri Gri Tonlaması yaptık. Duvarlara gri tonlarda resim asmak amacı ile çevirmiş olduk.
3. Dokular Önemlidir
Renk gradyanlarının düzgünlüğünün bir kısmını kırmak için tüm duvarlara basit bir sıva dokusu ekledik. Bu eklemede Free Transform seçeneği olan DISTORT seçeneğini kullandık. Böylelikle duvar perspektifine göre kolayca ayarlayabiliriz.
Duvar perspektifine göre ayarladıktan sonra ise "Material ID" görselimizden kesim noktalarını renklere göre seçip kenarlarını temizledik. Basit bir işlem gözünüz korkmasın.. :)
Bu işlemi Photoshop'ta yapmak istedik, böylece dokunun ne kadar güçlü olduğunu gösterebiliyoruz. Duvar açılarına uyması için alçı doku perspektifini Harmanlama modunu "overlay" kullanarak yaptığımızı not etmek isteriz. Daha sonra Opacity kısmını %20 lere kadar düşürebiliyoruz.
4. Yerleşmiş dokulara renk ayarı ve HDRI
Bu noktada, genel görüntüyü düzenlemeye başladık. Önce görüntüleri aydınlattık ve tabiki doygunluğu arttırdık. Bütün heryere detayı görmeniz açısından doku ekledik. Dokular göze çarptıkça görselinizdeki kalitenin arttığını farkedeceksiniz.
Camera Raw Filter yardımı ile hafif HDRI görselliği de eklemiş olduk.
Sonuçlar ve Diğer Görseller
Görsellerimize tablo ekleyerek biraz hareket kazandırmış olduk. Bu doku yapıları sürekli gözünüzün önünde olsunki çalışmalarınıza eklemeyi unutmayın. Dokusuz bir nesne gözü doldurmayacağı için basit nesne olarak kalacaktır. Efektleri uygulayarak nesneleri canlandırın...
Kolay Gelsin...
|