EĞİTİMLER Genel Eğitimler / Stil & Efektler
Basit Kolaj Çalışması ...

 

 

Geri
 


 

Basit Kolaj Çalışması
by Salih EFE - 28.02.2019 17:30


Basit Kolaj Çalışması

 

 

Bir takipçimiz kolaj çalışmasını nasıl yapabileceğini sordu. Kolaj çalışması ile ilgili photoshopta neler yapılabileceği ile ilgili bir eğitim istedi. Zaman alıcı gibi görünsede aslında kolay bir çalışma fakat bu yapacağınız tasarıma göre 2 - 3 saat belki daha fazla zaman alacaktır. Nihai görünüşü elde etmek için herhangi bir Photoshop hilesi kullanmadık, ancak bunun yerine silme aracını yumuşak bir fırça ile arka planları çıkarmak için kullandık. Resimleri üst üste bindirerek ekledik. Zaman alan şeyler görselleri nasıl bir araya toplamak olacaktır. Izgara izdüşümleri tipini kullanmak, geometri kontrolünü koruma ve kaotik bir görünümden kaçınma yolumuz oldu. Bu yöntemi sizde çalışmalarınıza göre belirlemelisiniz.

 

 


1. Bu çalışmadaki kolaja, basit siyah beyaz bir arka planla başladık.

 

Basit Kolaj Çalışması

 

 

 

2. Daha sonra, kolajın düzenleyici öğeleri olarak işlev görecek birkaç resim seçtik. Sert kenarlardan kaçınmak için, “Silgi Aracını” kullanabilirsiniz veya keskin kullanmak isterseniz ona göre kesebilirsiniz. Deneyimli Photoshop kullanıcıları için, daha fazla düzenlenebilirlik sağlamak amacıyla silgi aracı yerine katman maskesi kullanmanızı önerebiliriz.

 

Sayfanın çoğunu kapsayacak şekilde düzenlenmiş ve kolaj için bir doku gibi davranan birkaç resim seçebilirsiniz. Resimlerin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu ve kolajın geri kalanında örgütsel bir temel olarak nasıl davrandıklarını göstermek için bir "Kılavuz Çizgileri" çizdik. Bu çizgileri paralel gidebilecek çizgilere göre belirliyoruz. Objelerinizi bu kılavuz çizgilerine göre çevirmelisiniz.

 

Basit Kolaj Çalışması

 

 

 

 

 

3. Görselleri alttaki örnek gibi eklemeye devam edebilirsiniz veya sizin tasarımınıza göre nasıl olması gerektiği gibi.

 

Basit Kolaj Çalışması

 

 

 

 

4. Daha sonra kenarları doldurmak için çok nötr siyah-beyaz görüntüler ekledik. Bu görüntüler tekrar arka plana doku ekler ancak fazla dikkat çekmez. Bu sebeple arkaplanı renklendirebilir veya opacity'sini düşürebilirsiniz.


Basit Kolaj Çalışması

 

 

 

 

 

5. Arkaplan yerinde iken, ön plan elemanlarına yerleştirmeye başlayacağız. Farklı görüntüleri bir arada harmanlamaya yardımcı olmak için yumuşak bir silgi fırçası kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı ön plan öğelerinin genel opaklığını, arka plana koymak için düşürebilirsiniz.

 

Basit Kolaj Çalışması 

 

 

 

 

 

6. Yine, ön plan elemanlarının birçoğu hala arka plan elemanlarının yarattığı ızgara ile ilgilidir. Bu ilişkiler ne kadar ince olursa olsun, genel kompozisyonun başarısında büyük bir fark yaratırlar. Arkağlanımızın rengini "Hue saturation" ile değiştirdik.

 

Basit Kolaj Çalışması 

 

 

 

 

7. Fırça aracı ile alt taraflara sisleme yaptık böylelikle daha yumuşak bir görüntü elde edebiliriz. Portföy içindeki proje için simgeler oluşturduk. Diğer ikonların geometrisinde kaybolmadan bu ikonları arka kapağa eklemenin bir yolunu bulmak istedik. Bu sorunu, simgelerin arkasına derinlik katan bir gölge çizgisi ekleyerek çözebiliriz veya alt bölümdeki beyaz alana yerleştirerek görünür hale getirebiliriz.. Gölgeler farkedilir, ancak gerçekten simgeleri üstte görünür yapar. Simgelerin görünmesini istediğimiz için biz ikon görselleri beyaz alana yerleştireceğiz böylelikle kolajdan ayırmış olduk.

 

 

Basit Kolaj Çalışması 

 

 

 

 

 

8. Arkaplanı tekrar renksiz yapmaya karar verdik.. Daha içten olacağına inandık bu sizin tasarım düşüncenize göre değişebilir. İkonları ise "Hue Saturation" ile Turkuaz rengi şeklinde ayarladık.

 

Basit Kolaj Çalışması 

 

 

 



9. Son adım olarak, üst sağ köşeye Top görünüm render ekledik. Renkleri ayarladık. Sislemeyi artırdık. Bazı alanlarda opacity dengesi sağladık.

 

Basit Kolaj Çalışması

 

 

 

Ve Sonuç...

 

Basit Kolaj Çalışması



İsteğinize ve tasarıma göre yazılarda ekleyerek görseli daha anlaşılabilir hale getirebilirsiniz...

 

Basit Kolaj Çalışması

 

 



 

Kompozisyonumuzun mantığını anlattık. Arka kapaklar için kullanabileceğiniz güzel tasarımlar çıkarabilirsiniz. Şimdi diyeceksinizki arka sayfaya kim bakar? bu şekilde düşünceniz var ise boş bırakmak güzel olmayacağı için işi tamamlamak adına bir yapıt olacaktır.. Yaratması düşüncenizde kurguladığınız bişeyler var ise çok zaman almayacaktır. Bu eğitimimizde kullandığımız tekniklerimiz önceki eğitim makalelerimizde yayındadır. İncelerseniz daha fazla kolaylık sağlayacaktır.

 

 



 

 

0 Yapılan Yorum...

 

 


1
>>

 


 
  Yorum yapabilmek için lütfen GİRİŞ yapmanız.

Sadece kullanıcılarımız yorum yapabilmektedir. Sizde giriş yaparak yorum yapabilir diğer kullanıcılarımızla iletişimde bulunabilirsiniz....

 



 


Salih EFE / Arc. 3D Artist
İçinizdeki tasarımsal seslere kulak verin. İçinizden geçen renkleri kullanın... İçinizin rengini gözünüzle görün...
Interior & Exterior Visual Designer - TURKEY


Iç Mimar EFE / Instagram
Proje & Uygulamalarimizi ayrica Egitim Yazilarimizi instagram kisisel instagram adresimden takip edebilirsiniz...

  Instagram adresim için tiklayin...
Iç Mimar - Egitmen - CG Artist / TURKEY


Emre ALKAÇ / Tasarımcı
Yazarız uzaktan uzağa yine , sen de işe yaramadınya be doktor, yine baş başayız ilkyardım cümlelerimle...
Yüksek Grafiker & Tasarımı- TURKEY


Salih EFE / 3D Artist
Tasarım yapmak isterseniz , gözlerinizi kapatın... Eğer gözlerinizi kapattığınızda renkleri görebiliyorsanız, kollarınızı sıvayabilirsiniz...
Interior & Exterior Visual Designer - TURKEY


Emre ALKAÇ / Tasarımcı
Sen, sen olmaktan çıktığın an sen olan seni bulur…
Yüksek Grafiker & Tasarımı- TURKEY

 

EK LİNKLERİMİZ...


 

 


Biz Kimiz?

 

Bizler Kim miyiz? Eğitimci, Felsefi Düşünür, Gerçekçi Takım, Bizler Sanatçıyız Yaratıcı Chief'leriz...

Devam...




Hizmet Sözlesmesi

 

Pixel Art CHIEF Hizmet Sözlesmemizde bulunan Hizmet Sartlari, Gizlilik Politikasi, Güvenilirlik ve Felsefemizi asagidaki linklerden okuyabilir. Hakkimizda bilgiye sahip olabilirsiniz.

Devam...


 


Art CHIEF Mimari


Art CHIEF olarak; proje gelistirme ve yönetme, modern yapilanma konusunda uluslararasi anlamda kurumsallasmis bir kurulus olma yolunda ilerlemeyi hedeflemekteyiz...

Devam...


• İç Mimari Proje & Uygulamalar

• Mimari Proje & Uygulamalar



İletişim



Pixel Art CHIEF'e günün dilediğiniz zamanı mesaj veya e-Mail gönderebilir, mesai saatleri içerisinde arayabilirsiniz...

Karapınar Mah. 1172 Sk. No:8/A
Çankaya / ANKARA / TURKEY
+90 (537) 477 6 460
info@pixelartchief.com
pixelartchief.com






 

Designed By Elcesa © 2015 - All Right Reserved